DIY Vaniljolja

Idag har jag silat av vaniljolja som jag gjorde för ett tag sedan, det luktade verkligen helt underbart när jag öppnade burken och silade den, oljan tänker jag använda till hudvård vid ett senare tillfälle (bland annat till läppbalsam). Jag läste om hur man gjorde hos Evelina för länge sedan och för ett par månader sedan så gjorde jag en egen.
Det du behöver är ett par vaniljstänger och olja. Jag har mandelolja, men beroende på vad man vill göra med oljan sedan så funkar det även med andra oljor, till exempel rapsolja eller jojobaolja.
 
Börja med att dela vaniljstängerna på mitten, längs med hela stången. sedan skär du lite fler skåror i och delar dem även på längden om det behövs.
 
Lägg ner vaniljstängerna i en väl rengjord glasburk och häll över 1-2 dl olja.
Sätt på locket och ställ burken i ett fönster. Skaka lite på burken någon gång i veckan.
Jag lät min stå och dra i ca två månader, men det går nog bra att låta den stå kortare tid med om man har bråttom. 
 
Så enkelt var det och nu har jag en jättefin vaniljolja som jag kan använda till att göra egna hudvårdsprodukter, bra va :)
#1 - - Mikaela Puranen:

Åh vad spännande, det vill jag också prova!

Svar: Tycker jag du ska! Superenkelt, även om man måste ha lite tålamod när det står och drar till sig :)
inspirami.blogg.se

#2 - - Ruth | HungryHeart.se:

Vilken bra idé! Vanilj luktar ju så himla gott! Och som det matvrak jag är funderar jag på om det skulle gå att använda vaniljoljan i bakning också. Ungefär som när man gör vanlijextrakt fast med olja istället för alkohol typ?

Svar: Eller hur! Men åh det borde ju absolut gå! Funderar på om man kan använda någon annan olja också då kanske...hmm tål att tänkas på i alla fall, såg till om du kommer på nåt bra :D
inspirami.blogg.se

#3 - - Ruth | HungryHeart.se:

Hmm, jag tänker att det beror på om man vill ha smak från själva oljan också, men annars funkar det säkert med neutrala oljor som majsolja och matolja. Vi får väl helt enkelt testa! =)

Svar: Ja precis, lite så tänkte jag också! :)
inspirami.blogg.se