Superblodmånen!

I morse var det supermåne och blodmåne samtidigt, det är första gången det händer på 33 år, vilket betyder att senaste gången det hände var samma år som jag föddes! (tänk att man har blivit så "gammal") Det kunde jag ju bara inte missa, så jag ställde klockan på 04.15 för att det var mellan 4 och 5 som fenomenet blodmåne skulle kunna synas bäst. Wincent bestämde sig dock för att vakna och vilja ha mat då, så jag kom inte ut förrän runt 04.40 när han hade somnat igen. Så jag tog med mig babyvakt, kamera, stativ och Miro ut för att kolla in det hela, och jag fick till några hyfsade bilder också, men det varade inte så länge 05.10 gick jag in igen och då syntes inget av månen längre. Bilderna är knappt redigerade alls, det enda jag har gjort är att fördjupa svärtan lite! det var dock inte helt lätt att få inställnignarna rätt, det var första gången jag ens försökte ta kort på natthimlen eller månen för den delen.
 
Jag verkar ha haft tur, många verkar inte ha sett månen på grund av moln i vägen men här syntes den tydligt. Jag vaknade till lite tidigare under natten med och kollade ut och den vanliga fullmånen var inte så pjåkig den heller.
 
Tillbaka till superblodmånen, supermåne är alltså när månen befinner sig närmast jorden i en viss omloppsbana samtidigt som det är fullmåne och blodmåne är när det blir månförmörkelse och jorden hamnar mellan månen och solen, ljuset från solen filtreras genom gjordens atmosfär och ger den röda färgen. Förr förknippades blodmånen med mycket skrock och bekylls för att orsaka naturkatastrofer och olyckor, här kan du läsa om fler myter kring månförmörkelse.
 
Jag passade även på att ta lite bilder på stjärnorna, så himla vackert bara det!
 
 
 
 

 

Fullt upp och Monthly Makers

Ja nu var det länge sen det blev ett inlägg, men jag har haft fullt upp, livet har liksom kommit emellan lite och jag har inte suttit vid datorn knappt en minut. Jag har haft hur mycket som helst att göra inför Wincents namngivning som är på Lördag. Så förutom allt det vanliga så jag har bakat, sytt, fixat namntavla, skyltar, dekorationer mm men mer om det får ni efter lördag helt enkelt.
 
Men jag har i alla fall lyckats skapa något till Monthly Makers denna månaden med. Temat var ju natur och jag har helt enkelt använt mig av naturmaterialet trä. Det kanske inte är så roligt om man inte har barn (men vad vet jag, det går säkert att göra typ god jul klossar eller nåt ;).
 
Men jag har gjort bokstävsklossar till en kompis barn som då som ni kan se heter Lovisa.
Jag sågade till klossar av regel som är 45*45 så att det blev kuber och sedan tog jag lödkolven och brände in bokstäverna.
 
Det var inte helt lätt och ganska pilligt men jag tycker ändå att det blev ganska bra och att klossarna blev fina. Mer om hur jag gjorde kommer en annan dag. 
 
Gå in hos Mikaela och länka erat bidrag i hennes inlägg som dyker upp under morgondagen!
 
Följ Monthly Makers på Facebook och se vad som är på gång!
 
Förutom jag själv är det de här 11 bloggarna som ligger bakom Monthly Makers:
SandraMikaelaJessicaJessEmelieElsaBeatriceBeataAnna MaríaAliciaAgnes
 
 

Monthly Makers September - Natur!

Som ni kanske har sett hos Mikaela som är månadens värd så är temat denna månad Natur! Det är ju otroligt brett och kan ju vara allt från att man använder naturmaterial att skapa med till att man inspireras av något i naturen till det man gör. Här kommer lite inspirationsbilder på saker jag har fastnat för!
 
 
Mobil av lövskelett
 
Kuvert/Brev med vikta blad
 
 
Sprayade lövtavlor
 
Drömfångare med fjädrar
 
Stora blommor av papper
 
 
 
Ljushållare av sten och trä
 
Knappar av trä
 
Halsband med naturinnehåll
 
 
Lite mer inspiration hittar ni än hos Mikaela och hos Anna Maria.
 
Följ Monthly Makers på Facebook och se vad som är på gång!
 
Förutom jag själv är det de här 11 bloggarna som ligger bakom Monthly Makers:
SandraMikaelaJessicaJessEmelieElsaBeatriceBeataAnna MaríaAliciaAgnes