Glöggafton

Igår var vi på glöggafton hos ett par vänner, hur mysigt som helst, trevligt umgänge och hur mycket gott som helst att både äta och dricka. Det var nog tio sorters glögg, blanda annat årets från Blossa, eftersom jag håller mig till de alkoholfira varianterna för tillfället får jag lita på de andras recensioner. Smaken skulle vara lavendel, men vi kan väl säga så här, testa men hoppas inte på för mycket
om det är lavendelsmaken du är ute efter. 
Det fanns lussekatter, pepparkakor och en alldeles underbar mjuk pepparkaka med lingon i. Recept på den kommer förhoppninngsvis ut här snart för den måste jag verkligen baka.
 
Och som inte det var nog fanns det godis också, skumtomtar, polkastänger & choklad. Behöver jag nämna att vi inte var speciellt hungriga när vi gick därifrån? En bra kväll helt enkelt!

 
 
 
 
 
 
 

Overlockmaskin - invigning

För ett tag sen bestämde jag mig för att köpa en overlockmaskin, det är nått som jag känner att jag har saknat de senaste åren när jag har sytt. Först in i djungeln med att välja vilken jag ville ha, vilka sömmar jag behöver och hur mycket jag ville betala. Det finns ju en del att välja på, först var jag inne på att köpa en lite dyrare som har i stort sett allt, men priset ligger ju därefter och jag kände att det kanske var lite onödigt just nu. Dels eftersom jag inte har sytt så mycket på overlock innan, så jag kanske inte ens kommer att använda alla sömmar och finesser den har. Men också för att vi har en del utgifter, både nu i form av renoveringskostnader och kommande i form av barnvagn och sånt där som är bra att ha när man ska få en bebis. Till slut blev det en basicvariant av ett bra märke, en Elna 664. Jag beställde den från England till ett väldigt bra pris och fick hem den på runt fem dagar. Det enda jag behövde göra när den kom hem vara att byta ut den engelska stickproppen mot en svensk, lätt fixat!
 
 
Och idag blev det äntligen invigning, det blir ju så himla fina sömmar!! Jag blir nästan lite kär. Jag var ju tvungen att sy nått också, så det blev ett symaskinsöverdrag av en bit tyg jag hade liggande hemma. Jag kommer nog sy ett nytt sen, men det här duger så länge. 
 
 
 
Det är i alla fall lite roligare än plastöverdraget som man fick med (och nej jag vet jag har inte strykt det ännu, men snart så). Nu är det bara sy/hobbyrummet som ska göras i ordning så att jag har ordentlig plats för allt, men det dröjer nog ett tag det är lite annat som ligger högre på prioriteringslistan än så länge. 
 
 

RECEPT: Citronhummus och Philadelphia- & paprikaröra

De här recepten är perfekta till mellanmålssnacks, eller i alla fall pålägget på snacksen. Citronhummus är min favorit sen länge och går att ha som tillbehör till mat, på mackan tillsammans med paprika eller gurka eller t.ex. till kex.
 
Citronhummus
1 förp kikärtor (ca230g)
1 msk citronolivolja
1 1/2 msk pressad citron
1 msk creme fraiche (eller kvarg)
salt och peppar
 
Mixa ihop allt med stavmixer, ha i lite mer creme fraiche om det är för tjocktt.
Smaka av med salt och peppar och ev mer citronsaft.
 
Det andra receptet heter Josefinas finaste och är en Philadelphia & paprikaröra, det receptet fick jag med när jag köpte Josefinas finknäcke genom en förening här i stan och det är väl värt att pröva, det kan nog bli en ny favorit för min del.
 
Josefinas finaste - Philadelphia & paprikaröra
1 1/2 dl Philadelphiaost
1/2 dl grillad finhackad paprika
1/2 riven vitlöksklyfta
1 färsk röd paprika
 
Blanda alla ingredienser (jag körde ett par pulser med stavmixern för att få ihop det lite mer).
Smaka av med salt och peppar.