BMX nostalgi

För er som inte vet så brukade jag cykla bmx (ramp och street), jag har fortfarande min cykel kvar här hemma i källaren, men jag insåg att jag inte längre kan kalla mig bmxare, jag har inte cyklat sedan jag flyttade tillbaka "hem" från Göteborg vilket var tre år sedan.
 
Jag brukade cykla rätt mycket, det är en väldigt mansdominerad sport och här i Sverige var jag i stort sett ensam tjej som cyklade seriöst. Jag reste runt en del, bland annat i England, Tyskland och Frankrike både för att träffa andra tjejer att cykla med och för att tävla. Jag drev en hemsida för tjejer som cyklade i Europa, var instruktör på ett tjejcamp i Schweiz, lärde känna massor med underbara människor från alla möjliga länder och hade väldigt roligt helt enkelt. Men de sista åren skadade jag mig en del, det gjorde att jag blev rädd när jag cyklade vilket gjorde att jag ibland skadade mig mer och så gjorde det att jag inte tyckte att det var lika roligt längre och sen flyttade jag hit, där närmaste bra parken att cykla i är 7 mil bort...
 
Det kommer perioder då jag saknar det sjukt mycket, som de senaste veckorna men någonstans inser jag nog att jag inte kommer cykla på allvar igen. Jag skulle egentligen vilja, men jag vet också att skaderisken är ganska hög, jag har skadat mig både här och där, spricka i revben, sy i hakan, stukningar, knäskador mm...och på något sätt blir det inte värt det, för jag vill gärna kunna ha en fungerade kropp även om 30 år.
Förutom skaderisken så vet jag också att jag för att fortsätta utvecklas och lära mig nya grejer måste lägga mycket tid på det, tid som jag idag inte känner att jag har (eller som andra saker prioriteras in på). När jag cyklade som mest (och lärde mig mest) var det nog i alla fall 4h om dagen, 5 dagar i veckan...som ni förstår är det rätt ohållbart just nu. Visst jag kanske skulle kunna cykla lite då och då bara för känslan och göra samma gamla trick...men lite av grejen jag gillade var att utvecklas vidare hela tiden. Jag tänker att det är dags att sälja cykeln...men jag kan inte riktigt med det...ännu.
 
Här kommer i alla fall lite bilder (och en gammal video) på mig när jag cyklar (och kvaliten är urusel tyvärr, men det är så det är) som ni ser så älskar jag att flyga i luften ;) 
 
 
Air
 
 
Nofoot
 
 
Wallride
 
 
X-up
 
 
Spine
 
 
Corner
 
 
X-up (igen)
 
 
Wallride (på den sista stora tävlingen jag var med på, BMX Masters i Köln 2008) 
 
 

 

Göra inbjudningskort

 
Nu är det lite mindre än en månad kvar till Wincents namngivningskalas och planering och bakning är i full gång. Man kan verkligen göra en namngivning/ett dop hur stort eller litet som helst. Jag har ju en tendens till att gilla att planera sånna grejer och går gärna all in. Men ibland tror jag nog att jag är fyra-fem personer (eller har det antalet händer), i den mening att jag tror jag ska hinna göra allt jag skriver ner, det svåra för mig är att se just det och att begränsa mig, be om hjälp och leja bort vissa saker (även om jag helst skulle vilja göra allt själv). Något jag dock tänkte beställa från början men som slutade med att jag gjorde det själv var inbjudningskorten. Ni vet när det är sådär att man får en bild eller en idé i huvudet men så finns det inte att få tag på, så var det med inbjudningskorten för mig. Jag fick en idé om vilka komponenter jag ville ha med, men så hittade jag ingen sida där jag kunde beställa dem som jag ville ha dem så då gjorde jag såhär:
 
 
Jag började med papprena som skulle bli själva kortet, det är ett ganska grovt papper för att få lite stadga. Jag köpte A4 papper som jag skar till A5 och sedan vek in mot mitten så att det blev sk altarkort (gatefold).
 
Vimplarna gjorde jag genom att klippa ut romber i lila papper (två nyanser) som jag sedan vek över en tråd och limmade ihop. Det tog nog längst tid på de här korten tror jag haha.
 
Jag ville ha lufballonger som detaljer, så jag ritade två olika för hand som jag sedan scannade in i datorn och la ett färgfilter över (för att få dem lila). Sedan skrev jag ihop min text och la in en bild och skrev ut på lite finare papper (det vita). De större luftballongerna skrev jag ut på lite grövre papper. 
 
 
Sedan var det bara att börja sätta ihop allt, jag började med att sätta fast vimplarna på det vita pappret med text, jag satte en limklick i mitten och sedan på de yttersta vimplarna. 
 
 
Efter det satte jag dit banden som jag bara har limmat fast i ändarna (som ligger under det vita pappret).
 
 
 
sedan var det dags att limma dit det vita pappret (såklart stod det även var någonstans det var, mitt telefonnummer och min mailadress).
 
 
och till sist limmade jag dit den större luftballongen. För att limma fast de olika delarna har jag använt stenlim, för att jag tycker att det fäster och håller bättre (forutom till det vita pappret där jag använde vanligt limstift).
 
 
 
 

Monthly Makers textil: Uppgraderad tvättkorg

 
För ett tag sen letade jag febrilt efter en tvättkorg för hörn som inte var alltför stor. Till slut, efter letande både på internet och i fysiska butiker hittar jag den som är på bilden här nedanför på ÖoB här i stan.
 
 
Men den ser ju inte så speciellt rolig ut, eller hur? Dessutom var den vit och locket turkost (för det hade blivit någon miss i deras beställning/leverans). Så när månadens tema på Monthly Makers skulle vara textil så passade det ju perfekt att sy ett överdrag till den!
 
 
Jag tog helt enkelt måtten på sidorna och klippte till tre tygstycken (fram, sida och sida) och en botten.
På fram och sidostyckena la jag till ca 15 cm för att kunna låta tyget gå över kanten och bara ha ett hål för att stoppa ner tvätten i. Upptill runt hålet sydde jag en kanal och drog i gummiband. Eftersom tvättkorgen blir bredare upptill, så är längden på gummibandet (i utdraget tillstånd) helt enkelt omkretsen på det bredaste stället, det kan ju vara bra att kunna ta av och tvätta överdraget om man vill. 
 
 
Såhär ser den ut upptill.
 
Det kanske inte är det roligaste jag har hittat på till Monthly Makers, men det var något som jag behövde och som faktsikt gjorde en stor skillnad i badrummet , så jag är nöjd!
 
Har du också skapat nått på månadens tema, gå in hos Beatrice och länka till ditt bidrag under hennes inlägg!
 
Följ oss på Facebook och se vad som är på gång!
 
Förutom jag själv är det de här 11 bloggarna som ligger bakom Monthly Makers:
SandraMikaelaJessicaJessEmelieElsaBeatriceBeataAnna MaríaAliciaAgnes