Sy till bebben - babywrapfilt

Jaha nu är vi helt plötsligt i vecka 40, det är 6 dagar kvar till beräknat datum och samtidigt som tiden går ganska fort, så känns det som en evighet kvar. Jag hade ju hoppats på att han redan skulle vara ute vid det här laget, men tji fick jag. Jag får lite ångest när jag tänker på att att man kan gå över 14 dagar innan man får startas igång vilket betyder att det kan vara 20 dagar kvar och just nu känns det helt helt olidligt, jag hoppas verkigen att det inte blir så. För nu är det verkligen inte roligt, inte för att det har varit så kul innan heller haha men nu är magen verkligen stor och det trycker åt alla håll, illamåendet är värre än nånsin, tröttheten är tillbaka och foglossningen gör ondare så jag har svårt att både sitta, ligga ner och stå upp, man känner helt enkelt inte direkt för att göra en massa saker... Men jag vet att det blir bättre och jag hoppas att han vill komma ut snart så vi får träffa honom :)
 
Jag har i alla fall försökt att sy en del till bebben och hittade en grej som känns väldans smart, babywrapfilt kallas det för. Egentligen är det bara en filt på ca 1x1m där ena hörnet är ihopsytt till en luva och sen viker man helt enkelt in bebisen som en wrap i filten. Och för att göra den ytterligare lite bättre så kan man göra hål för bältet till babyskyddet, vilket göra att t.e.x om bebisen somnar i bilen och man inte vill väcka den, så är det bara att ta med sig hela babyskyddet in och veckla upp filten så att bebisen inte blir för varm, man slipper alltså hålla på och mecka med ytterkläder. Jag har inte gjort någon egen DIY för att jag tycker att den som finns på Idas mirakel var väldans bra så jag följde den helt enkelt förutom när det kom till hålen för bältet, det ser ni här nedanför hur jag har gjort. 
 
 
Så här ser min filt ut i babyskyddet utvikt resp ihopvikt, känns nästan som att det hade varit mysigt att ha en egen sån filt att vira in sig i ibland haha
 
Vid bältet ser det ut som på bilden ovan, jag klippte helt enkelt upp ett tillräckligt stort hål och sicksackade med täta stygn genom båda tygerna. 
 

DIY: Betongägg

Såhär till påsk är det ju lite roligt att pyssla lite, jag gillar betongrejer, jag tycker att de får så fin finish och så är det lätt att måla lite på om man vill göra nåt extra. För ett par år sedan fick jag för mig att göra ägg av betong som påskpyssel.
 
Jag gjorde ett stort ägg och sex stycken små. Tyvärr hittar jag inte bilderna på hur jag gjorde (jag har för mig att jag tog bilder iaf) men jag ska försöka förklara så gott jag kan. 
 
 
Till de små använde jag vanliga ägg som form, när jag skulle äta ägg så gjorde jag helt enkelt ett hål i botten, ca 1,5-2cm i diameter och sedan sköljde jag ur ägget så att det fick torka. När jag sedan hade sex stycken var det bara att börja.
 
Gör såhär:
1. Häll i lite olja (jag använde vanlig matolja) i äggen och snurra runt lite så att det kommer på hela insidan av skalet.
2. Sätt äggen med hålen uppåt i en äggkartong.
3. Blanda ihop lite betong, jag brukar blanda på känn och till det här behövs inte så mycket. Börja med att ta lite betongpuler i en plastbunke och ha sedan i lite vatten (mindre än du tror) blanda ihop och reglera med mer vatten/mer betongpulver, konsistensen ska vara lite som gröt. Till det större ägget kan gröten vara lite tjockare.
4. Fyll äggen, jag använde en lite sked, skaka äggkartongen lite under tiden du fyller äggen så att bubblorna stiger uppåt, fyll ägget helt fullt. 
5. Låt äggen stå och härda i ett par dygn och knacka sedan bort äggskalet.
 
 
Till det stora ägget använde jag ett påskägg i plast som form, jag gjorde ett lite större hål i botten ca 4cm i diameter och tejpade ihop de två delarna med silvertejp. Sedan ställde jag ägget med botten upp i en kruka och efter det är det bara att följa stegen ovan. De blir verkligen supersnygga att ha i en påskgrupp inne, en kruka ute eller som ren dekoration. Lycka till!
 

Konstrunda - del 5

Den här konstrundan går tillbaka ganska många år i tiden, tror att de är målade någonstans runt 2003-2004 och tyvärr är inte bildkvalitén på fotona den bästa, men de får duga helt enkelt. De övriga konstrundorna hittar ni under kategorin Artom ni är intresserade.
 
 
Den här är målad i olja och är ca 50x70cm.
Det här är en del av skivomslaget till Brain Salad Surgery av Emerson, Lake and Palmer (1973) och omslaget är gjort av en av mina favvokonstnärer HR Giger som för övrigt är han som har skapat Alienmonstret till filmerna med samma namn. 2005 när jag var i Prag för att vara med på en stor BMX tävling hade jag sån tur att jag fick besöka en Gigerutställning på Nardoni Technicke Muzeum. Det kostade runt 40kr att gå in och det var verkligen en upplevelse. Tyvärr gick Giger bort i maj förra året, men har man vägarna förbi Schweiz så kan man besöka HR Giger Museum som ligger i Gruyères.
 
 
Gitarr, målad i akryl, ca 30x20cm.
Sen fick jag för mig att göra en musiktriologi (kan man säga så om konst?), i varje fall tre tavlor med musiktema som alla tre är målade i akryl på kartong (som i wellpapp) och därför ser det ut lite som horisontella linjer på fotona.
 
 
Trummor, målad i akryl, ca 20x30cm.
 
 
Kurtan, målad i akryl, ca 25x35cm.
När jag var yngre var Kurt Cobain och Nirvana i stort sett de enda "idoler" jag hade (bra förebilder va?) Jag lyssnade såklart på en massa annan musik, men det var något speciellt med Nirvana. Jag kommer ihåg att jag lånade en engelsk bok om Nirvana på biblioteket någon gång på högstadiet som jag skrev av i sin helhet på dator, haha känns helt galet nu, visserligen var inte boken så tjock men ändå!