Biffar med fetaost och soltorkade tomater

Idag skulle ni egentligen fått ett DIY projekt, men det går inte alltid som man tänkt sig, jag vet inte riktigt vad som gick fel men jag håller på med ett nytt försök så ni får vänta ett par dagar till innan det kommer upp här.
 
Så länge får ni hålla till godo med ett recept. Biffar är ju väldigt enkelt att göra själv, både vegetariska och med kött i. Det här receptet går att använda till både sojafärs och köttfärs, men vill du göra det med köttfärs så räcker det med ett ägg i. Hur gott är det inte med kombinationen soltorkade tomater och fetaost?! Det är något av en favorit hos mig i alla fall och just därför blev det även innehållet i de här biffarna.
 
Biffar med fetaost och soltorkade tomater
400g sojafärs (eller köttfärs)
4-5 msk ströbröd (det går att använda mixade havregryn om man vill ha glutenfritt)
1 1/2 dl mjölk
1/2 hackad lök
1-2 vitlöksklyftor
6-8 soltorkade tomater
150g fetaost
3 ägg (1 ägg om du använder köttfärs)
2 msk hacka färsk timjan (eller ca 1 tsk torkad)
salt, peppar
 
Börja med att blanda ihop ströbröd och mjölk och låt det stå och svälla i ca 10 minuter.
Bryn löken tillsammans med den pressade vitlöken.
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. 
Blanda färsen med ströbröd/mjölk blandningen, ha sedan i resterande ingredienser och smula i fetaosten. Blanda ihop allt ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Forma till biffar och stek först på lite högre värme på båda sidor för att få bra färg och sedan lite längre tid på lägre värme.
 
 
#1 - - Wilda:

Åh, det här låter ju hur mumsigt som helst! Måste testas!

Svar: Eller hur! De blev ännu godare när de fick ligga och vila ett dygn i kylen :)
inspirami.blogg.se

#2 - - Mikaela:

Tycker också att soltorkade tomater och fetaost är bästa kombon! Det här ser riktigt gott ut!

Svar: Ja det är så sjukt mumsigt, har verkligen saknat att inte kunna äta fetaost under tiden jag ammade Wincent!
inspirami.blogg.se