Bebissmoothie

Det finns ju en uppsjö av olika smoothies/klämmisar för bebisar, de är ju supersmidiga att ha som mellanmål, nackdelen är dock att de inte är speciellt prisvärda. Som tur är är det verkligen superenkelt att göra själv och frysa in för att ta fram en stund innan. Jag gjorde två varianter igår.
Den första varianten blev en morot, palsternacka och äppelkompott. Det är bra med lite extra fibrer från rotsakerna. 
 
Äpple och rotsakskompott
2 st eko äpplen
1 medelstor eko morot
1 liten palsternacka
 
Gör så här:
 
Börja med att skala och skiva morötter och palsternacka,  häll vatten i en kastrull och lägg dem i samma, låt koka till rotsakerna är mjuka ca 5 minuter, sila sedan bort vattnet. 
Under tiden skär du äpplena i bitar och lägger i en annan kastrull med vatten, låt de koka i ca 2 minuter innan du häller av vattnet. 
Lägg i en skål och mixa ihop allt.
 
Häll upp i istärningslådor och frys in så kan du ta fram lagom mycket varje gång.
 
Sedan gjorde jag även en med banan, äpple, päron och linser. Jag hade lite linser färdigkokta i kylen och kom på att det kanske skulle vara bra att ha i för att få lite mer mättnad i fruktpurén. 
 
Fruktpuré med linser
1 st eko banan
1 st eko äpple
1 st eko päron
1 dl eko kokta röda linser
 
Gör så här:
Lägg de röda linserna i en kastrull med vatten och låt koka i ca 10 min, häll sedan av vattnet. 
Skala och skär äpplen och päron i bitar. Lägg bitarna i en kastrull med lite vatten och låt koka i några minuter och häll av vattnet. 
Skiva bananen
Lägg allt i en skål och mixa ihop. Det går ju att välja hur mycket man vill mixa om man vill ha lite bitar i så mixar man helt enkelt lite mindre. 
 
Wincent gav tummen upp till båda dessa (eller han åt och såg glad ut i alla fall).
 
 
Appropå något helt annat så har ni väl inte glömt att Beatrice lägger upp sitt bidrag idag och det är där du ska gå in och länka ditt bidrag till Monthly Makers denna månad! Och imorgon får ni kika in här igen för då kommer mitt bidrag upp!