RECEPT: Världens godaste chokladrutor
Det här är det absolut godaste receptet jag vet på chokladrutor, jag vet inte var jag har fått det från men jag har haft det uppskrivet hur länge som helst. Jag tänkte att jag skulle åka och hälsa på på jobbet i veckan, det känns som att det var hur länge sen som helst som jag var där sist så jag tänkte ta med mig lite fika och vad passar väl bättre än den här. Det är också gott att ha i lite hackade nötter och/eller hackad coklad om man vill variera lite. Den är god som den är men man kan ju lyxa till det lite glass också om man vill.
Chokladrutor
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao
150 g smält smör
Glasyr
2 hg florsocker
4 msk smält/flytande smör
5 msk lite avsvalnat kaffe
1-2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Kokos till garnering
Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Smält smöret (jag brukar göra det i micron) och sätt på kaffet.
Botten:
Visa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke.
Ha i mjölken i ägg och sockersmeten.
Vispa i mjölblandningen
Ha till sist i det smälta smöret och vispa så att det blandas ordentligt.
Häll upp i en smord långpanna och grädda i ca 10 min.
Glasyr:
Ha i alla ingredienser i en bunke och vispa ihop det för hand.
När kakan är färdig ta ur den ur ugnen, ha på glasyren och strö på kokos.
Skär upp kakan medan den är varm (så rinner det ner lite glasyr i skarvarna också).
Mumsigt :D