Fina Dalarna - del ett

För ett par veckor sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Dalarna, på vägen upp fick vi den här solnedgången, vi bestämde oss för att åka på kvällen för att komma undan den värsta värmen (ja det var faktiskt varmt då haha).
 
 
Överallt längs med vägarna var det helt blått av lupiner, så himla fint och jag kom att tänka på haven av lavendel som man brukar se från Frankrike, så lupiner är helt enkelt Dalarnas lavendel ;)
 
 
Vi bodde i huset där Ola är uppväxt, det är ingen som bor där, men hans halvsyster äger det och brukar hyra ut det , våran betalning för att vi fick bo där var att klippa gräset, nog för att det var långt och tugnt att klippa men helt grymt bra. 
 
 
I Säter finns Säterdalen och där hittar man dels en folkpark, en fäbod med café och vandringsleder runt ravinsystemet.
 
 
 
När vi var där var det loppis som vi gick runt och kikade på och Wincent somnade så mysigt i bärselen.
 
 
Sedan tog vi en promenad bort till fäboden.
 
 
Där finns det får, getter, grisar, hästar, höns och
 
 
lamor, så himla söta!
 
 
Vid vindskyddet till höger i bilden satte vi oss och åt vår medhavda picknick.
 
 
Förra gången vi var här, för två år sedan tog vi även en av lederna i ravinsystemet, då fick jag den här fina näckrosen på bild. Denna gången skippade vi det då vi dels var lite trötta och dels hade barnvagnen med oss. 
 
 
En annan dag irrade vi runt lite för att hitta en klippa, men det slutade med att vi guppade fram på en väldigt gropig grusväg som helt plötsligt slutade mitt i skogen, så det var bara att åka ner igen. Då fick vi se den här utsikten så det var inte helt förgäves i alla fall. Så skymtar man lite av en av Dalarnas alla sjöar.
 
 
För mig som älskar att ha vatten nära är det helt underbart med alla sjöar, det är så fint och mysigt (om man bortser från alla mygg då).
 
 
Nån av dagarna tog vi en hemmadag och bara tog det lugnt i huset, men jag kunde inte låta bli att ta lite bilder på den här finingen också.
 
Det blir ju väldans mycket bilder så jag delar upp det lite så får ni resten av Dalarnaresan i ett par inlägg till.