VECKANS VEGO: Dinkelpannkakor med banan och kanel

Frukost, brunch, lunch eller mellanmål, de här pannkakorna passar till vilket som och är supergoda! Jag gjorde dem som nått mitt mellan plättar och pannkakor i storlek och med lite bakpulver i så blir de lite som amerikanska pannkakor. Om du vill göra egen havremjölk så la Atilio upp ett recept på sin blogg för ett par dagar sedan, det hittar du här.
 
 
Dinkelpannkakor
3 dl dinkelsikt
1 mosad banan
3 tsk bakpulver
2 krm salt
2 krm mald kanel
3 dl havremjölk (funkar ju med vanlig om man hellre har det)
2 ägg
1/2 msk rapsolja
 
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en bunke, vispa sedan ihop med ca hälften av mjölken så det blir en jämn smet.
Vispa sedan i resten av mjölken, den mosade bananen, äggen och rapsoljan. 
Stek i kokosolja eller smör
Servera med mosade bär och turkisk youghurt eller kvarg.