Perfekt picknincksallad
Igår var vi ute en sväng på sjön (som alltså är Östersjön) och jag fick i uppdrag att fixa med lite mat. Nått jag tycker är väldigt enkelt och gott att ha med är pastasallad.

Eftersom jag är veggo och för tillfället inte äter mjölkprodukter heller så gjorde jag en bassallad och sedan hade vi skålar med fetaost, marinerade bönor och skinka för sig så att man kunde blanda i det man ville ha.
Picknicksallad
Farfallepasta (för att jag tycker den ser fin ut)
Tärnad gurka
Körsbärstomater i klyftor
Blandad sallad
Hackade soltorkade tomater
Mängden av varje är på en höft, det är bara blanda som man känner för, sedan hällde jag på lite dressing och blandade runt. Jag använde inte all dressing från receptet nedan, det får man häll på lite efter smak
Dressing
1 msk olivolja
2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk italiensk salladskrydda
lite salt och peppar
Tillbehör (som även kan blandaas i salladen)
Tärnad skinka, fetaost i bitar och marinerade bönor.
De marinerade bönorna gjorde jag genom att ta en del av dressingen, pressa i en vitlöksklyfta och blanda med en förpackning blandade bönor, superenkelt och supergott!

Inte direkt som en uppdukad nobelmiddag men på en berghäll funkar det ;)
mums