RECEPT: Sjukt god Citron- och kokossockerkaka
1 msk saft och rivet skal från 1 citron
3 ägg
2 dl strösocker (jag tog 1 dl ljust muscovadosocker och 1 dl stevia strö)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 g smör, smält
½ dl mjölk
¾ dl kokos
3 dl vetemjöl (jag tog 2 dl dinkelsikt och 1 dl kokosmjöl)
Glasyr
1 ½ dl florsocker
några teskedar citronsaft eller vatten
kokos (till garnering)
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt, smör och mjölk. Rör om ordentligt.
Riv citronskalet fint på ett rivjärn.Tillsätt citronsaft och skal, kokos och vetemjöl. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad limpform. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca30 min. Känn efter med en provsticka om kakan är klar.
Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på ett fat, blanda ihop glasyren och ringla den över kakan, avsluta med att strö lite kokos över kakan och låt glasyren stelna.
Åh. Herre. Gud. Måste helt enkelt baka i veckan, för de här såg ju bara för gott ut!?!? Sparar asap.