VECKANS VEGO: Vego wallenbergare med potatis och svampsås

Jag snubblade in på en sida med massor med vegorecept för en tid sen och igår blev det ett recept därifrån med vegetariska wallenbergare, I orginalreceptet är det en tomatsås till, men jag hade lite champinjoner som behövde göras något med så för min del blev det en svampsås till. Funkade hur bra som helst och biffarna var supergoda med smakblandningen av citron och basilika. Förutom nedan finns originalreceptet här. Servera med potatis eller ris och en sallad. 
 
Vegetariska Wallenbergare
Ca 4-6 st

300 g quornfärs
rivet skal från 1 citron
1/2 kruka basilika
1 dl mjölk
3 msk potatismjöl
1 msk kinesisk soja
2 msk ströbröd
1 tsk torkad oregano
Salt och svartpeppar
Olja/smör att steka i 

Ta ut färsen ur frysen och låt den tina lite.
Rör  ihop mjölk, rivet citronskal, potatismjöl, soja, ströbröd och oregano i en bunke så att det blandar sig.
Rör i färsen, salt, peppar och basilikabladen och jobba snabbt ihop smeten med händerna.
Känns den för blöt så ta lite mer potatismjöl eller ströbröd.
Forma till tjocka biffar och stek dem på medelhög värme i en stekpanna så att de får färg.
Låt dem därefter bli klara i ugn på 175 grader i ca 10-15 minuter.

 Svampsås

8-10 champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 msk vitt matlagningsvin
1 förp creme fraiche
salt och peppar

Stek champinjonerna i lite olja/smör tillsammans med den pressade vitlöksklyftan.
När de börjar bli färdiga ha på matlagninsvinet och blanda runt:
Ha i creme fraichen och smaka av med salt och peppar
Om den blir för tjock tunna ut den med lite mjölk/matgrädde.