VECKANS VEGO: Vego wallenbergare med potatis och svampsås
300 g quornfärs
rivet skal från 1 citron
1/2 kruka basilika
1 dl mjölk
3 msk potatismjöl
1 msk kinesisk soja
2 msk ströbröd
1 tsk torkad oregano
Salt och svartpeppar
Olja/smör att steka i
Ta ut färsen ur frysen och låt den tina lite.
Rör ihop mjölk, rivet citronskal, potatismjöl, soja, ströbröd och oregano i en bunke så att det blandar sig.
Rör i färsen, salt, peppar och basilikabladen och jobba snabbt ihop smeten med händerna.
Känns den för blöt så ta lite mer potatismjöl eller ströbröd.
Forma till tjocka biffar och stek dem på medelhög värme i en stekpanna så att de får färg.
Låt dem därefter bli klara i ugn på 175 grader i ca 10-15 minuter.
8-10 champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 msk vitt matlagningsvin
1 förp creme fraiche
salt och peppar
Stek champinjonerna i lite olja/smör tillsammans med den pressade vitlöksklyftan.
När de börjar bli färdiga ha på matlagninsvinet och blanda runt:
Ha i creme fraichen och smaka av med salt och peppar
Om den blir för tjock tunna ut den med lite mjölk/matgrädde.