Supergoda nyttiga hallon- och lakritsbakelser

Botten
2 dl mandlar
2 krm salt
1 dl kokosmjöl (eller mandelmjöl)
100 gram mörk choklad (minst 70 % av fin kvalitet)
50 gram kokosolja (eller smör ifall du äter mjölkprodukter)
1 msk lakritspulver
2 st dadlar
Mousse
2 dl hallon
2 förpackningar kylskåpskall kokosgrädde
(Jag använde garants lila förpackning från Willys, men det fungerar även med kokosmjölk om du bara använder det feta).
3 msk smält kokosolja
4 st dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Botten:
Lägg dadlarna i lite vatten. Smält oljan/smöret ihop med chokladen i micron eller över vattenbad. Lägg mandlar, salt, kokosmjöl, lakritspulver, dadlar och choklad/smörblandningen i en matberedare och mixa ihop allt (eller kör med stavmixern). Lägg ut aluminiumformar på en plåt och lägg ca 1 msk av nötblandningen i varje, tryck ut den som en botten. Grädda mitt i ugnen 180 grader i ca 4-5 min. Låt svalna.
Mousse:
Koka upp hallonen, mosa dem och låt dem svalna helt. Lägg dadlarna i lite vatten. Smält kokosoljan några sekunder i micron eller på spisen. Vispa kokosgrädden fluffigt. Mosa dadlarna och blanda ihop med hallonen, ha i vaniljpulvret och rör runt. Vänd sedan ner hallonblandningen och kokosoljan i . Rör försiktigt ihokokosgrädden. Skeda upp blandningen på de avsvalnade bottnarna. Förvara på kallaste delen i kylskåpet i minst 3 timmar. Eller ställ in dem i frysen och ta fram någon timma innan servering.



Så roligt att du experimenterar och testar själv. Inspirerande! Låter som supergoda bakelser.