RECEPT: Godaste kycklinggrytan

Eller i alla fall en av de godaste enligt min sambo, eftersom jag själv inte äter kyckling får jag helt enkelt lita på hans omdöme. Jag har tänkt att jag ska pröva att göra den med quorn då jag tror att det skulle funka alldeles utmärkt. Det enda är att man måste vara lite förutseende då kycklingbitarna ska marineras i ca en timma.Originalreceptet hittade jag här och jag har bara gjort om det litegrann.
 
Godaste Kycklinggrytan
 
4 st kycklingfiléer
8 msk olja (jag använde rapsolja)
6 st vitlöksklyftor
4 tsk soja
6 msk sweet chilisås
1/2 - 1 msk riven färsk ingefära
salt & peppar
paprikapulver
1 röd paprika
ca 1/2 purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 burk kokosmjölk
ev maizena till redning
 
Gör marinaden på olja, vitlöksklyftor, soja, sweet chilisås,
ingefära, salt, peppar och paprikapulver (ca 1-2 tsk). 
 
Strimla kycklingfiléerna och lägg dem i marinaden i ca 1 timma. 
 
Stek kycklingen i marinaden, ha i hackad purjolök och tärnad paprika.
 
Häll på matlagningsgrädde och kokosmjölk och låt puttra i ca 7 min.
 
 
Smaka av med ev mer salt och peppar och paprikakrydda. 
 
Om du tycker att den är lite rinnig så gör lite maizenaredning och ha i. 
 
Servera med ris, potatis eller pasta och en sallad.