Mjölkfri Spenat- och svamppaj med ädelost

Eftersom Wincent är känslig för mjölkprotein och får en väldans massa magknip av det så utesluter jag det helt från min kost numera. Det är inte alltid helt lätt att komma på vad man ska göra eller ersätta de vanliga mjölkprodukterna med, men häromdagen knåpade jag i alla fall ihop den här pajen. Jag kan ju inte direkt påstå att ädelosten smakar som vanlig ädelost men den ger ändå en ganska schysst smak åt den och pajen som helhet blev riktigt god. Det går säkert att använda vanliga mjölkprodukter och ädelost om man vill det ;)
Spenat- och Svamppaj med ädelost
Pajdeg
ca 4 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt mjölkfritt smör
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk finhackad persilja
1 krm malen svartpeppar
1 1/2 dl havremjölk
Blanda mjöl, smör, bakpulver, salt, persilja och peppar i en buke. Häll i mjölken och kmåda tills det hela blir en smidig deg.
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform (24-26 cm i diameter).
Nagga pajdegen med en gaffel och klä ev in kanten i aluminiumfolie.
Förgrädda skalet i ca 12 min tills det får en gyllene färg.
Fyllning
250g Skogschampinjoner
250 g bladspenat
2 dl havregrädde
100 g riven vegoädelost
1 tsk salt
1 krm riven muskotnöt
2 ägg
Fyllning
250g Skogschampinjoner
250 g bladspenat
2 dl havregrädde
100 g riven vegoädelost
1 tsk salt
1 krm riven muskotnöt
2 ägg
Fräs svampen tills den får fin färg, ha i spenaten och stek i några minuter till. Häll i havregrädden och ädelosten. Smaka av med salt, muskotnöt och peppar. Låt svalna lite.
Vispa ihop äggen lite med en gaffel och blanda sedan ner äggen i fyllningen. Fyll pajskalet med smeten och grädda i ca 35 minuter