VECKANS VEGO: Broccolipaj med fetaost och soltorkade tomater

Det här är nog den godaste broccolipajen jag nånsin ätit, så ni måste verkligen pröva den! Tyvärr hade jag inte riktigt huvudet med mig så jag glömde blanda i både fetaost och soltorkade tomater i grönsaksblandningen, så de fick hamna ovanpå istället (de soltorkade tomaterna ser ut lite som bacon på bilden haha). Det gick bra det med, den smakade nästan lika gott, men ser inte riktigt lika fin ut.
Pajdegen:
2dl Glutenfri mjölmix (kan bytas ut mot dinkelmjöl eller annat mjöl)
1dl havregryn
1 näve linfrön
½ dl kesella/kvarg
50g smör
1 ägg
Fyllningen:
550g broccoli
3 tomater eller ett gäng coctailtomater
¼ - ½ purjolök
3 ägg
3dl mjölk
salt, peppar, timjan
1 paket fetaost
några strimlade soltorkade tomater
½ paket fetaost eller 1 dl riven ost
Sätt ugnen på 250grader.
Mixa alla ingredienser för pajdegen och låt vila kallt i 30min (jag har aldrig tålamod till vilotiden men det är nog bra)
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10min (gärna med lite folie runt kanten så den inte sjunker ihop).
Sänk ugnen till 200grader.
Koka upp vatten och häll i broccolin, koka den nästan mjuk. Häll av och dela i mindre bitar.
Hacka upp purjolök och de soltorkade tomaterna, skiva tomaterna.
Vispa ägg, mjölk och kryddor.
Blanda ihop purjolök, soltorkade tomater, fetaost och broccoli, salta lite.
Lägg ut de skivade tomaterna ovanpå.
Häll ner blandningen i pajskalet, häll över äggblandningen och strö över osten.
Grädda i ca30-35min till pajen stelnat och fått färg.
Servera med sallad och en fetaostsås (gräddfil, fetaost och svartpeppar ihopmixat).