Mjölkfria biskvier med passionsfrukt och lime
Ca 50 st små eller 20 stora
Botten:
150g sötmandel
2 dl strösocker
2 äggvitor
Smörkräm:
200g mjölkfrittsmör
2.5 dl florsocker
1 äggula
6 passionsfrukter
2 lime
250g mörk choklad
Sätt ugnen på 200 grader och häll upp mandlarna på en plåt. Rosta mandlarna i ca 10 min tills det doftar gott. Låt mandlarna svalna och sänk ugnen till 165 grader.
Mal mandlarna fint (jag gjorde med stavmixer) och blanda med socker och äggvita. Tillsätt lite äggvita i taget så konsistensen precis bildar toppar och inte flyter ut när du spritsar små 5-kronor på plåten med bakplåtspapper.
Grädda i ca 10-15 min. Håll koll på dem, de ska vara lite sega i mitten. Låt svalna på plåten
Vispa smör, äggula och florsocker i ca 5 min så smörsmaken minskar och krämen blir fluffig och ljus.
Skrapa ur passionsfrukterna och pressa ur så mycket saft du kan (med baksidan av en sked i en sil, inga kärnor ska vara med). Häll saften i smörkrämen. Riv skalet av limen och pressa i saften från en av dom. Tillsätt i smörkrämen och vispa i 1 min.
Fyll en spritspåse med smörkrämen och kläm ut en klutt på varje botten. Ställ in i frysen 15 min.
Smält chokladen och doppa varje biskvi så all smörkräm täcks, skaka av överflödig choklad och häll på ev dekorationer. Jag tempererade chokladen men det måste man inte göra.