Vegosill och ett regnigt midsommar

Midsommar spenderades med ett par fina vänner god mat och massor med regn. Det regnade precis hela dagen här så vi bestämde oss för att hålla oss inne istället för att gå iväg på midsommarfirande som vi hade tänkt, men det blev bra det med 
 
Sill är faktiskt något jag kan sakna ibland, men sedan ett några år tillbaka brukar jag göra vegosill av aubergin, det blir bättre än vad man förväntar sig, även om den dock inte blir lika salt som sill är. Till i år blev det en citron- och dillsill och en caviarsill, och min favvo blev caviarsillen. Förutom att de är vegetariska så är de även mjölkfria då vår lille Wincent får en massa magnip av mjölprotein. 
 
Auberginsillbitarna gör du såhär
Tvätta av auberginen och skär upp den i "sillstora" bitar, man kan skala den om man vill men jag gillar att ha skalet kvar.
Koka bitarna i ca 5 minuter i väldigt saltat vatten. Håll lite koll på bitarna, man vill ha lite tuggmotstånd kvar, så de ska inte bli helt "genomskinliga"
Häll av vattnet så är det bara att smaksätta.
 
Citron- och dillsill
auberginbitar från 1/2 aubergin
1 dl sojayoghurt
rivet skal från ca 1/2 citron
1-2 msk citronsaft 
1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk citronolivolja
ett stort knippe dill (efter behag)
salt och peppar
 
Blanda alla ingredienser, ha i auberginbitarna och krydda med salt och peppar. 
 
 
Caviarsill
auberginbitar från 1/2 aubergin
1 dl sojayoghurt
1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
1-2 msk majonnäs
1 tsk senap
1/3 burk svart tångcaviar
1 vitlöksklyfta
1-2 msk citronsaft
ett stort knippe dill (efter behag)
salt och peppar
 
Blanda alla ingredienser, ha i auberginbitarna och krydda med salt och peppar.