Blåbärskaka utan vitt socker och gluten

Det här receptet kommer från boken smarta sötsaker, och det är verkligen precis vad det här är! Supergott och fullt med näringsämnen vi mår bra av. Och färgen den får av blåbären är helt underbar, tänk att naturen kan skapa så fina färger!
 
Raw maffig blåbärskaka
 
Botten:
3dl mandlar
1 dl torkade aprikoser
1 dl dadlar
1 tsk kokosolja
2 tsk malen kardemumma
lite vatten
 
Fyllning:
5 dl blåbär
4 dl naturella cashewnötter
ev lite honung/stevia/agavesirap
 
Börja med bottnen, mixa alla ingredienserna till en jämn deg, ha ev i lite vatten om den känns för torr. Klä en springform med bakplåtspapper och pressa ut degen i ett jämt lager (lägg en bit bakplåtspapper på degen när du pressar ut den så blir det inte kladdigt).
 
Mixa ingredienserna till fyllningen och bred på den på bottnen. Ställ in i frysen minst ett par timmar. Ta fram ca en halvtimma innan den ska ätas om du fryser in den längre.  
 
 
#1 - - Sandra:

Alltså SHIT vad god den ser ut att vara. Inte okej att bli så sugen klockan åtta på morgonen ;)

Svar: eller hur?! och det är den också, men det bästa är ju att man typ kan äta den till frukost med :D
inspirami.blogg.se

#2 - - Mikaela:

Haha håller med Sandra, vet inte om det är mer passande kl 10 heller ;)

Svar: haha men den är ju nyttig så man får nog nästan äta den när man vill ;)
inspirami.blogg.se