VECKANS VEGO: Quorn stroganoff typ

Den här veckans vegorätt är en typ av biff storganoff fast på quorn, den är väldigt mild i smaken, vill man ha lite mer smak kan man öka mängden med lök, senap och rödvin. Jag tycker egentligen inte om nån av de tre smakerna för sig, men tillsammans i en mindre mängd i den här rätten så är det supergott!
 
 
Quorn stroganoff typ

380 g Quornbitar
2 dl Creme fraiche
1/2 gul lök
ca 200 g skogschampinjoner
1 tsk dijonsenap
1,5-2 msk rödvin
1/2 msk soja
Salt och svartpeppar

Hacka löken och skär svampen i ganska stora bitar.
Stek quornbitarna en stund så att de får färg, ta upp dem ur pannan och lägg åt sidan så länge.
Ha i och stek löken till den fått färg, ha då i champinjonerna och stek allt tillsammans så att även dem får färg.
Lägg tillbaka quornbitarna i i pannan och ha i creme fraiche, dijonsenap, rödvin och soja. 
Vill man ha lite tunnare konsistens kan man ha i lite vatten också. 
Smaka av med salt och peppar.
Låt puttra i ca 7 minuter
Servera med ris, quinoa eller pasta

 

 

 

 

#1 - - rememberthiis.blogg.se:

Ser supergott ut :)

Svar: Du får testa och se om det är lika gott som det ser ut :)
inspirami.blogg.se

#2 - - ɑ n n i k ɑ:

Super mumsigt :D

Svar: Eller hur! :)
inspirami.blogg.se